Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Gràfic 5.3. El pes substancial de la ramaderia i el porcí en la producció agrària catalana. Subsectors principals de la producció final agrària.

Avatar: Recurs Recurs

Els diferents sectors agrícoles i ramaders, per les seves especificitats, en nombre d’hectàrees o places de bestiar i riquesa generada, a part de canals de distribució segmentats, rarament comparteixen dinàmiques. Tot i que el nombre d’explotacions del ram és proporcionalment baix, la ramaderia és la que genera més riquesa en termes de producció final. El porcí hi ocupa una posició destacada, que el manté com el principal subsector agrari. Quant a l’agricultura, que va perdent pes en la producció final agrària, destaca la riquesa generada per la fruita dolça, seguida del subsector dels cereals i de segments més dinàmics com el de les flors i plantes ornamentals i el de la vinya. Tot i ser el que ocupa més superfície de conreu, el subsector del cereal va perdent pes en la producció final agrària. Una comparació amb l’Atles de la nova ruralitat de 2015 permet veure més en detall l’evolució que han seguit els conreus i el bestiar en les seves principals magnituds. Font: elaboració pròpia a partir de l’Enquesta d’estructures agràries (base Idescat) i estadístiques bàsiques del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. (*) La PFA o producció final agrària es correspon al valor comercial de la producció física del sector agrari, un cop descomptades les reutilitzacions que es produeixen al seu interior. Els canvis metodològics compliquen la comparació quantitativa exacta amb el quinquenni precedent. 

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir