Atles del món rural
Despoblament o revitalització?
Mapa 5.15. Indústria del sector de la fruita dolça, cítrics i fruita seca i àrees productores, 2021
La indústria relacionada amb les produccions de fruita i verdures es troba a prop dels punts de conreu. S’aprecia una gran concentració de la indústria agroalimentària hortofructícola a l’entorn del Segrià i Pla d’Urgell i altres concentracions a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre, aquí amb un pes específic important dels cítrics, i també a l’Empordà, el Baix Llobregat i zones del Camp de Tarragona, amb bona producció de verdures o fruites. Menor pes territorial té l’agroindústria de la fruita seca, que manté com a principal focus d’activitat l’entorn de Reus, àrea amb una gran tradició i clarament destacada d’altres àrees productores de fruites seques que no han desenvolupat una indústria transformadora específica. Font: Registre d’Indústries Agràries i Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i del mapa d’usos i cobertes de sòl de Catalunya 2017, del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. No hi ha descriptor que discrimini les indústries del segment dels cítrics de la resta del sector hortofructícola; per això s’ha optat per representar conjuntament les dades de la fruita dolça i les dels cítrics.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Compartir: