Atles del món rural
Despoblament o revitalització?
Mapa 5.18. Indústria del sector de la carn i derivats animals
Els escorxadors i les sales d’especejament de carn estan clarament implantats a les comarques nord-orientals, per les quals passa bona part de carn engreixada a Catalunya i més enllà. També destaca la concentració metropolitana en el sector carni, vinculada al propi consum de proximitat. Els escorxadors de baixa capacitat tendeixen a cobrir, en els darrers anys, les àrees del territori que havien quedat desateses i a facilitar, doncs, les operacions d’escorxador i la labor de les carnisseries. La mateixa lògica de concentració nord-oriental es manté en el sector lacti, mentre que en el sector dels ous es manté una localització meridional complementària amb l’empordanesa. Font: Registre d’Indústries Agràries i Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En el cas de les indústries càrniques, s’incorpora també el Llistat d’escorxadors de baixa capacitat de Catalunya segons dades del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Compartir: