Atles del món rural
Despoblament o revitalització?
Gràfic 5.14. Evolució de les hectàrees de producció ecològica dels principals conreus, 2010-2020
Els segments agraris on el cultiu ecològic està més implementat són precisament aquells que compten amb bona imatge del producte, recolzada també en denominacions d’origen: la vinya, amb gairebé 24.000 ha de conreu ecològic el 2020, i l’olivera, amb gairebé 9.000 ha. El pes d’aquests dos grans sectors dins el conjunt d’hectàrees de conreu ecològic també és creixent, donat que copen més de dues terceres parts de la superfície total (68,2 %), mentre que el 2010 aquesta xifra era significativament menor (57,4 %). Al costat de l’increment important en el sector dels cereals i lleguminoses, l’agricultura ecològica és encara molt minoritària en el sector hortofructícola, fet que també té a veure amb les majors dificultats tècniques de la producció ecològica en agricultura intensiva. Font: Memòria d’activitats i de gestió econòmica del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, 2020. És evident el paper creixent de la producció ecològica dins la producció agrària catalana.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Compartir: