Atles del món rural
Despoblament o revitalització?
Mapa 5.21. La progressió dels aliments de qualitat. Denominacions d’origen i de qualitat reconegudes oficialment per municipis, 2021
Les denominacions de qualitat s’han anat estenent per diferents produccions com un reconeixement que ajuda la promoció dels productes del camp. Estan relacionades amb l’arboricultura mediterrània característica, que es desenvolupa en les contrades pròximes a la costa, particularment en l’entorn del Camp de Tarragona i el Penedès. En l’extrem nord-oriental, l’Empordà és l’altra àrea privilegiada pels mateixos conreus mediterranis d’alt valor afegit. Font: elaboració pròpia. El nombre de reconeixements oficials s’ha computat a partir de les àrees de Denominació d’Origen del vi, amb Denominació d’Origen Prioritari de l’oli i altres productes alimentaris, així com les Àrees d’Indicació Geogràfica Protegida. Font: les produccions agràries amb Denominació d’Origen de Qualitat (Marca Q) s’han recollit del web de l’antic Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Compartir: