Atles del món rural
Despoblament o revitalització?
Mapa 5.22. Valorar el consum de proximitat. Productors adherits a la venda de proximitat per comarques, 2021
La qualitat s’identifica també amb el producte fresc i de proximitat, que, un cop arriba al consumidor final, pot presentar unes millors qualitats com a aliment, i comporta també una reducció sensible de les emissions de CO2 a l’atmosfera. Tot i que la venda de proximitat sembla un fenomen lligat al consum urbà, és a les principals comarques productores, encapçalades pel Segrià, on aquesta pràctica està més difosa. Les comarques metropolitanes amb un pes important del sector agrícola, com ara el Baix Llobregat, el Maresme o el Vallès Oriental, també presenten un bon nombre de productors adherits a la venda de proximitat. Font: elaboració pròpia a partir de la base de dades de productors adherits a la venda de proximitat del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Compartir: