Atles del món rural
Despoblament o revitalització?
Gràfic 7.7. Racionalitzar els cicles de consum energètic en la producció. El consum energètic del sector agroalimentari a Catalunya, 2017
Més enllà del desenvolupament i la cerca de noves fonts energètiques renovables, la solució dels reptes del canvi climàtic obliga a l’atenció al consum i la millora dels cicles de l’energia actuals. A les àrees rurals, el sector agroindustrial representa una font directa o indirecta important de consum energètic, que caldrà reorientar cap a uns cicles integrats i una despesa energètica inferior. L’agricultura pot ser una font d’energia renovable o contribuir a l’augment de les temperatures del planeta en funció de l’eficiència de la seva producció i del consum intern d’inputs. Els aliments procuren les quilocalories que mouen la humanitat, però al mateix temps per a la seva producció s’utilitza una quantitat tant o més important d’energies provinents de combustibles fòssils. Font: Dades ICAEN (X. Flotats-Ripoll i C. Riba-Romeva, “Alimentació i energia II: Implicacions futures”, Quaderns Agraris, número 49 - Desembre 2020).
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Compartir: