Atles del món rural
Despoblament o revitalització?
Mapa 4.11. Estendards de l’oferta gastronòmica. Establiments de restauració amb distincions, 2021
La Guia Michelin no es pot considerar el compendi màxim de l’oferta gastronòmica, però serveix com a mínim per destacar l’atractiu de visitants que pot representar la gastronomia en si mateixa. S’hi aprecia la forta concentració de distincions a la ciutat de Barcelona, que compta amb 2 dels 3 restaurants amb la qualificació màxima de tres estrelles, 6 dels 9 restaurants amb dues estrelles i 10 dels 27 restaurants amb una estrella, a més de 5 dels 44 restaurants amb distincions Bib Gourmand. En el mateix sentit, el reconeixement de restaurants de la Guia Repsol distingeix els que considera millors restaurants amb els seus “sols”. Amb la categoria màxima de tres sols, trobem a Catalunya 11 restaurants, 25 amb dos sols i 62 amb un sol. Tot i que la distribució territorial, especialment entre les comarques rurals, dels restaurants amb distincions ha millorat en els darrers anys, els reconeixements es mantenen en l’escala baixa de la gran cuina catalana, amb la gran visibilitat centrada en la ciutat de Barcelona, seguida d’una important presència dispersa entre les comarques gironines. Font: elaboració pròpia a partir de la informació actualitzada de la Guia Michelin, extreta del web oficial https://guide. michelin.com. S’hi incorporen els 49 restaurants amb distinció d’estrella Michelin i els 44 restaurants amb distinció Bib Gourmand, per a restaurants considerats amb una excel·lent relació qualitat-preu, reconeguda com l’antesala dels futurs restaurants amb estrella Michelin. La informació sobre el Sol Repsol, amb 98 restaurants a Catalunya, s’ha extret del web https://www.guiarepsol.com/
Reportar contenido inapropiado
Este contenido no es apropiado?
Compartir: