Vés al contingut principal
Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web

Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.

Canvis a "Gràfics 5.12 i 5.13. L’estabilitat del consum alimentari. Evolució del consum alimentari a Catalunya, volum, preus i consum per càpita, 2014-2020"

Avatar: Mireia Bohils Mireia Bohils

Títol (Català)

  • +Gràfics 5.12 i 5.13. L’estabilitat del consum alimentari. Evolució del consum alimentari a Catalunya, volum, preus i consum per càpita, 2014-2020

Títol (Castellano)

Cos (Català)

  • +

    L’evolució del consum alimentari i dels preus dels aliments consumits constitueix el factor clau de l’evolució econòmica i de les rendes tant dels pagesos productors de matèries primeres com de la indústria transformadora corresponent. Mentre els preus dels productes alimentaris es mantenen molt estables en el mitjà i llarg termini i mostren una tendència al creixement en els darrers anys, el consum total de productes alimentaris s’ha mogut cap amunt tot just arran de la pandèmia de la COVID. El contrast entre productes pot ser per altra part molt elevat, com demostra la caiguda espectacular que en els darrers anys té la carn de conill i la de corder, seguida més de lluny per la de vedella, una circumstància que ha contribuït a l’enfonsament econòmic d’aquests sectors de producció. L’evolució del consum d’aliments d’origen vegetal també mostra variacions entre uns productes i uns altres, però menys marcades que en el cas dels productes d’origen animal. Font: elaboració pròpia a partir de l’Estadística de consum alimentari a les llars del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Cos (Castellano)